woensdag 16 november 2011

Wednesday Card Day: winters kaartje van Suze

 Vandaag voor jullie een winters kaartje van onze Guest Designer Suze Kranendonk.






Suze vertelt hoe ze dit kaartje gemaakt heeft.


Ik heb een strook gesneden van kraft papier van 30 bij 15 cm deze heb ik doormidden gevouwen en toen de linker kant van de kaart op 1,5 cm van de boven- en onderkant diagonaal doorgesneden zodat er een schuine kant ontstaat, daarna heb ik uit het papier van The Scrapcake een vierkant gesneden van 14,5 bij 14,5 en deze aan de rechterbinnenkant geplakt, daarna heb ik aan onderkant van het linker binnen deel en het kleine zijstukje dubbelzijdig plakband geplakt en deze om gevouwen zodat er een pocket ontstaat hierop een schuine punt van designpapier geplakt.
Daarna heb ik de Magnolia stempel met een Nestabilities classic cirkel uit gestanst en deze nogmaals uitgestanst met de scalloped cirkel uit kraft papier na het inkleuren heb ik deze op elkaar geplakt.
Met een mal van Marianne design heb ik een bloem gemaakt en daarop een cirkel geplakt die gemaakt is met een nestabilities deze gaat als label in de pocket van de kaart hierop een kerst tekst gestempeld.



Deze heb ik toen in het vakje geschoven wat ontstaan is door het schuine stuk met dubbel tape op de onder kaart te plakken, hierop eerst een lintje geplakt en daarop de cirkel met de Magnolia stempel deze is vast geplakt met dubbelzijdig tape maar let wel op dat je deze alleen op het schuine gedeelte vast plakt, want anders kun je het label wat je gemaakt heb er niet meer in doen of uit halen.


Door het label heb ik een stukje vintage lint gedaan en dit met een stukje touw bij elkaar gestrikt, van het zelfde lint een strikje gemaakt en deze aan de zijkant van de cirkel geplakt met een bedel en een plakparel aan de andere kant een hekje geplakt die ik geponst heb met een Martha Stewart pons om de kaart af te werken bloemen met daar op ijssterren gedaan en daar bij de heart swirl van Magnolia gebruikt. Vervolgens heb ik kleine ijssterretjes rond het stempelafdrukje geplakt en daar naast kleine stipjes gemaakt als een soort sneeuwvlokjes met de Tulip paint  Pearl Liquid.
Het Magnolia stempeltje is ingekleurd met distress inkt, alle randjes van het papier heb ik bewerkt met de blending tool en Distress inkt in de kleur Walnut stain.
Gebruikte materialen:
Bazzill  Kraft cardstock, papier: The Scrapcake Cozy Xmas,  Magnolia stempel Winter Tilda, Magnolia DooHickey’s stansen, Martha Stewart pons Garden TrellisStans Marianne Design, Spellbinders Nestabilitie  Classic Scalloped Circles Small, Tulip Dimensional Glitter Diamond en Pearl Liquid, Prima Marketing Craftable Flowers, Ranger Inkssentials Craft Sheet + Blending Tool, Ranger Tim Holtz Distress inkt
Bedankt voor je bezoekje en een fijne dag!

6 opmerkingen:

  1. Wat een supermooi kaartje, mooi model!
    grtz.Colien

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi hoor . . .moest wel even goed kijken hoe het inelkaar zit, ga vast ook eens proberen om deze kaart te maken

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gaaf Suze!!! Die wil ik ook maken:-)
    Groetjes Mieke

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een prachtige kaart Suze! Hele mooi kleurencombi ook!

    Groetjes,
    Margriet

    BeantwoordenVerwijderen