maandag 19 december 2011

Scrappers monday: lay-out op canvas!

Goedeavond allemaal!

Vandaag een bijzondere blogpost van één van onze guestdesigners, Marion.
Zij heeft namelijk een lay-out op een canvas gemaakt, zij is daarbij helemaal los gegaan met haar meltingpot.

Marion vertelt:

Ik heb een canvas gemaakt met een foto die ik heb gemaakt van Hulphond Sjors. Sjors en ik blijken een goede match te zijn. Sjors heeft vanaf dat hij 8 weken oud is in een pleeggezin gewoond waar hij is opgeleid en getraind tot hulphond. Zijn pleegmoeder heet Lia en nu na 1,5 jaarmoest zij afstand doen van Sjors aan mij. Ik heb dit canvas voor haar gemaakt als dank voor al haar liefde en moeite die ze in Sjors heeft gestoken.

Afbeelding

~~~~~

Ik ben begonnen om het canvas met verschillende kleuren glimmermist in te sprayen en daarna te drogen met de heatgun. Vervolgens het papier uitgezocht en zitten puzzelen hoe ik het wilde gebruiken op het canvas. Wat ik geweldig gaaf vond was die ronde koffievlek op het papier... dus die heeft dan ook een prominente plaats op het canvas gekregen.
Nadat ik de randen van het papier heb bewerkt met de distresser en de Vintage photo inktpad heb ik het papier met lijm op het canvas aangebracht.
In de meltingpot heb ik beeswax gesmolten en die op verschillende plekken op het canvas gegoten en tijdens het drogen wat laten uitlopen en druppelen. Deze oppervlakken bewerkt met perfect pearl blush en pearl. Daarna de verschillende onderdelen op het canvas uitgewerkt en bevestigd.

Afbeelding
In de meltingpot heb ik een restje bruine kaars gesmolten, in de First impressions roos mold gegoten en laten uitharden. Vervolgens met perfect pearls Blush en Pearl bewerkt.
Daarna heb ik de beeswax met heatgun verwarmd en lint in de warme beeswax gelegd en nog wat met een kwastje en beeswax bewerkt en afgewerkt met Perfect pearls. en vervolgens de bruine roos bovenaan bevestigd.

Afbeelding
De grote en kleine rozen heb ik zelf gemaakt met het prachtige BoBunny papier Etcetera en de Tattered Florals stans van Tim Holtz.

De randen van de rozen heb ik met beeswax ingesmeerd met een kwastje en vervolgens met Perfect pearl goud en bronze bewerkt. De Flourish Swirl onder de bloemen aangebracht en ook met beewwas en perfect pearls bewerkt, de uitgestanste rozenblaadjes zijn bewerkt met vintage photo en in de nerven wat beeswax aangebracht met een kwastje en wat goudkleurig perfect pearl als accent erin aangebracht. Op de Flourish Swirl zitten kleine elementjes die ik heb gemaakt van bruine kaars die ik heb gesmolten in de meltingpot en vervolgens gestort in een First Impressions mold en daarna nog wat glans gegeven met Perfect pearls goud en pearl.

Afbeelding
De letters heb van de naam uitgestanst met een oud Quickkutz alfabet Beauty Queen en vervolgens in de meltingpot in de gesmolten utee gedoopt.. laten uitharden en dit nog 3 keer gedaan waardoor er mooie dikke glanzende letters ontstaan en deze in de boog van het Etcetera papier met lijm bevestigd.

Afbeelding
Ik heb in de meltingpot een mix van Utee clear, Utee wit en Utee flex gesmolten en daarna heel voorzichtig druppels Distress refill er in gedruppeld en voorzichtig gemengd. De maat van de foto aangegeven op mijn craftsheet en vervolgens een "fotolijstje" los gegoten op het craftsheet en laten drogen. Daarna bewerkt met perfect pearls en op de foto geplakt met lijm.

Ik ben helemaal weg van mijn meltingpot en vond het een feest om hem op verschillende manieren te gebruiken. Het experiment met restjes kaarsvet was zowaar een succes en erg leuk om uit te proberen.

Gebruikte Materialen:
Canvas van 24 x 30 cm, Papier: Bo Bunny Etcetera, Bo Bunny Wraps (lint), Tattered Angels Glimmermist, Ranger Tim Holtz Distress inkt (Vintage Photo en refill Rusty Hinge), Ranger Meltingpot, Ranger Beeswax, Utee clear, Utee wit, Utee Flex, First Impressions Molds, Perfect Pearls, Stansen Sizzix Tim Holtz Tattered Florals en Elegant Flourishes, Magnolia Rozenblad stans, Heattool, Aleene's Tacky Glue, kwasten, Ranger Meltingpot gereedschap, Tim Holtz distresser, craftsheet.
Bedankt voor je bezoek!

3 opmerkingen:

 1. This canvas turned out so beautiful! well-done!
  ~Gerry~

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi geworden!
  Leuke technieken met de melting pot.
  Prachtig cadeau voor iemand die Sjors moet gaan missen.
  grt, Corina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een bijzonder canvas voor een bijzondere gelegenheid! Prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen