dinsdag 16 augustus 2011

Inspiration Tuesday: Fotografietips deel 2

Op deze Inspiration Tuesday in navolging van de vorige post weer een aantal fotografietips voor portretten voor jullie die ik echt super vind.

1. Gebruik een rekwisiet
Gebruik een rekwisiet en geef zo diepte aan je foto.
Je geeft de foto een andere invalshoek, maar pas wel op dat je je eigenlijke onderwerp niet uit het oog verliest. Je legt zo meer het verhaal achter de foto vast, vooral door een rekwisiet te gebruiken dat veel betekent voor je onderwerp, zoals een knuffel of ander speelgoed.

2. Inzoomen
Als je inzoomt op een bepaald lichaamsdeel of een deel van het lichaam, leg je je onderwerp op een hele andere manier vast; de voetjes van je baby, de handen van je moeder of de ogen van je partner waar je zo weg van bent. Een dergelijk portret laat je fantasie werken en geeft ook een ander soort herinnering.

3. Verhul een onderdeel van je onderwerp
Een variatie op de vorige tip is om een deel van je onderwerp te verhullen, bijvoorbeeld door je onderwerp toe te dekken met een deken, een hoed of met de handen. Zo creëer je ook een totaal ander plaatje dan je normaal doet.

4. Maak een fotoserie
Bijna elke digitale camera heeft wel een "Burst" stand of een sportstand waarmee je door middel van één keer knippen een aantal foto's vlak na elkaar maakt. Als je dit doet, maak je een serie waar je meerdere dingen mee kunt doen. Je kunt er een uitzoeken en bijvoorbeeld de meest spontane of tekenende foto gebruiken, maar je kunt (een deel van) de serie ook op één lay-out scrappen.
Deze tip vind ik zeer geschikt voor het fotograferen van kinderen. Omdat ze zo beweeglijk zijn, is het vaak moeilijk ze goed te fotograferen.

Ik hoop dat jullie wat met deze tips kunnen.
Ik heb er zeker wat aan gehad en ik ben benieuwd wat jullie ermee kunnen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten