dinsdag 20 juli 2010

Lettertypes

Geïnspireerd door de Queen of die-cuts, Morag , heb ik een boekje gemaakt waar ik de ABC's van mijn stansalfabetten ingeplakt heb. Zo hoef ik niet steeds te zoeken naar een passend alfabet bij mijn layouts, maar kan ik zo even kijken welk setje ik nodig heb...
Ik moet toegeven: naast een ponsenverslaving, heb ik zeer zeker ook een alfabetverslaving... het zal wel met mijn werk te maken hebben... ;)

Het boekje is heel simpel te maken: de kaften zijn gemaakt van karton (gewoon van een doos) en bewerkt met Gesso. Bij de voorkant heb ik de bovenste laag van het karton verwijderd, zodat de groeven zichtbaar worden. Cardstock op maat gesneden, alfabetten gestanst en ingeplakt en daarna het hele zaakje ingebonden met de Bind It All. Uiteraard heb ik een paar lege pagina's verwerkt, voor eventuele latere aankopen. ;)De voorkant van het boekje heb ik bewerkt met de GEWELDIGE nieuwe Microbeads van Martha Stewart. Die flesjes zijn al leuk om gewoon neer te zetten... ;) En ze zijn zo makkelijk in gebruik: een beetje Glossy Accents op je project spuiten, beads eroverheen strooien, laten drogen en klaar ben je! Ik heb ervoor gekozen om wat Glossy Accents in de groeven van het karton te spuiten... maar de beads zijn ook heel geschikt om chipboard vormen mee op te leuken of om in het hart van een bloem te strooien... mogelijkheden te over dus! Mocht je ze willen proberen, ze zijn HIER te krijgen.


Tenslotte nog een collage van de binnenkant (een gedeelte):

3 opmerkingen:

 1. Heel leuk inderdaad.
  Ik heb ze allemaal in een adres bakje zitten.
  Dat is makkelijk zo he als je een lettertype nodig hebt zoekt dit erg gemakkelijk.

  Leuk gedaan!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O dat is een handig idee Charlotte!
  Met mijn ene alfabetje is het nog niet zo nodig, maar het idee hou ik zeker in mijn achterhoofd!
  groetjes Else

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow wat een onwijs handig idee zeg! Lekker overzichtelijk, daar hou ik wel van ;)

  BeantwoordenVerwijderen